Tapahtuma: Pyö­rä­vael­luk­sen alkeet Hel­sin­gis­sä 11.5!

Kiin­nos­taa­ko ret­ki­pyö­räi­ly, mutta et ole ihan varma mistä aloittaa varus­tei­den, reit­ti­suun­ni­tel­mien ja muiden käytännön juttujen suhteen? Pyö­räi­ly­vii­kon Pyö­rä­vael­luk­sen alkeet ‑tapahtuma on siinä tapauk­ses­sa juuri oikea tapahtuma sinulle! 

Val­ta­kun­nal­li­nen pyö­räi­ly­viik­ko on täällä taas! Olen usein osal­lis­tu­nut pyö­räi­ly­viik­koon tavalla tai toisella, mutta tänä vuonna osal­lis­tun pyö­räi­ly­viik­koon ensim­mäis­tä kertaa ohjelman vetäjänä — kuinka jännää! Sain kutsun tulla vetämään Pyö­rä­vael­luk­sen alkeet ‑työpajaa, ja mikäpäs sen mah­ta­vam­paa kuin päästä jakamaan omaa into­hi­mo­aan muille aiheesta kiinnostuneille.

Koska tapah­tu­man nimikin mainitsee sanan “alkeet”, tulen suun­taa­maan asia­si­säl­lön vasta pyö­rä­mat­kai­lu-uransa alku­met­reil­lä oleville uusille seik­kai­li­joil­le. Miten päästä ret­ki­pyö­räi­lys­sä alkuun, jos kiin­nos­tus­ta on, mutta kokemusta ja ehkä varus­tei­ta­kaan ei ole vielä järin paljon? Mil­lai­siin varus­tei­siin kannattaa panostaa, entä miten yli­pää­tään suun­ni­tel­la oma pyö­rä­seik­kai­lu? Entä miten huomioida tur­val­li­suus­asiat? Ennen kaikkea toivon, että tapahtuma antaa ins­pi­raa­tio­ta ja alentaa kynnystä omien reissujen toteutukseen!

Otan tapah­tu­maan mukaan oman seik­kai­lu­va­rus­teil­la pakatun pyöräni ja käyn tapah­tu­mas­sa läpi myös omaa retki set-upiani.

Pyö­rä­vael­luk­sen alkeet pidetään Hel­sin­gis­sä 11.5. klo 12–15. Kokoon­num­me Maunulan majalla. Suun­ni­tel­ma­na on aluksi pitää “luento”, jonka tosin toivon olevan ennem­min­kin vapaa­muo­toi­nen ja rento kes­kus­te­lu. Sen jälkeen haluk­kail­la on mah­dol­li­suus pyöräillä kanssani lyhyesti lähiym­pä­ris­tös­sä, ja matkan varrella demoan sopivan yöpy­mis­pai­kan etsintää ja leirin pys­tyt­tä­mis­tä maastossa. Tapahtuma on täysin maksuton.

Pää­kau­pun­gin pyö­räi­ly­vii­kon ohjel­ma­si­vuil­ta löydät lisäinfoa tästä ja muista pyö­räi­ly­vii­kon tapah­tu­mis­ta. Tapah­tu­man Facebook ‑sivun löydät puo­les­taan täältä!

Kuva: Merja Paakkanen

2 comments
  1. Tämä olisikin kiva tapahtuma, vaikka pyö­rä­vael­luk­sia on jonkin verran tullut har­ras­tet­tua, ja parin viikon kuluttua on sellainen taas luvassa. Huomenna on kuitenkin muuta ohjelmaa, niin en vali­tet­ta­vas­ti ehdi apah­tu­maan. Toi­vot­ta­vas­ti osal­lis­tu­jia on kuitenkin mukava määrä ja uusia lajista innos­tu­nei­ta löytyy!

    1. Kiitos kom­men­tis­ta, Mikko! Kiva, että tapahtuma kuulostaa mie­les­tä­si kivalta, ja erityisen kiva kuulla, että lähi­tu­le­vai­suu­des­sa on pyö­rä­reis­sua luvassa… Varmaan teidän blogin puolelta siitä pääsen sitten aikanaan lukemaan! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös nämä!